Az én biokertem

Biokertet művelsz? | Büszke vagy rá? | Örömmel műveled? | Vannak jó tapasztalataid?

 

Fotózz a kertedben, és küldd el nekünk!  Mi közzétesszük, hogy ezzel másokat is bátorítsunk és lelkesítünk!

Várunk tőled 6 jó minőségű fotót, pár soros bemutató szöveget, amit emailben küldhetsz el nekünk!

 

 

A kertészek büszkék a kertjükre. A biokertészek különösen, hiszen vegyszerek nélkül sikerül szép és egészséges növényeket nevelniük a biokertben. Ezen az oldalon bemutatjuk lelkes biokertészek - köztük a Biokertész programok résztvevőinek - biokertjeit. 

Akinek hasonló adottságú kertje van, bátran kérdezzen is a kerttulajdonosoktól, mert szívesen megosztják tapasztalataikat.

Ágnes biokertje Hévízgyörkön

2018. május 4.

Az én kertem Hévízgyörkön van. Kb. 200 nm területet művelek, ami mellett még ugyanekkora terület van amin gyümölcsfák, és szőlő van. 4 éve kezdtem használni a kertet. A szomszédaim szerint régen jó, fekete föld volt itt, de ma szinte csak homok. Szerencsére van valamennyi komposztom és marhatrágyát is tudok szerezni + van kutunk is. :) Így sok locsolással egész jó termés szokott lenni. Igyekszem mindent termelni, ami a családnak kell: saláta, retek, hagyma, répa, krumpli, petrezselyem, káposztafélék, borsó, bab, uborka, cukkini, eper, málna, ribizli, őszibarack, alma (amit körtének akarok átoltani) cseresznye, meggy. Remélem, hogy idén sikerül teljesen vegyszer mentesen védekeznem a fertőzések, gombák, rovarok ellen.

A képeken láthatóak: a veteményes, fóliasátram, első zöldségeim; őszi ültetésű eper ültetvény, fóliasátram, gyümölcsös és a szőlő.

Tetszik ez a kert?  Kérdezz Ágnestől!

Bori biokertje Kisorosziban

2018. április 28.

A mi kertünk Kisorosziban van. Nagyon jó adottságokkal bír, mert az ideköltözésünk előtti 16 évben nem volt művelve. A talaj kellőképp pihent és vegyszermenetes! Így kezdtünk bele a kertészkedésbe 2 évvel ezelőtt.  Az első év küzdelmes volt, a rengeteg taracktól nehezen kelt ki bármi is...tavaly már jobb volt, idén ismét jobb.  Kísérletező típus vagyok, mindig új fajtákkal, új zöldségekkel próbálkozom. Idén a földimogyoró a cél..:)

Már nőnek a hagymák, egy sor retket már be is faltunk, a ruccola, a jégsaláta, a lila és fehér karalábé, a cékla, a madársaláta, a torma, a krumpli, a fejes káposzta, paszternák, petrezselyem, mángold, borsó, zöldbab. Idei újítás volt egy kis raklapkertecske befóliázva, itt növekszenek a paradicsom és paprika palánták, a zellerbébik, cukkini, sütőtök, kukorica, padlizsán, uborka és a sárgadinnye. Alig várjuk :))

Tetszik ez a kert?  Kérdezz Boritól!

Katalin biokertje Fóton

2017. április 27.

Hét kis ágyásból álló "kiskertet" művelek Fóton. Csak néhány éve ástam fel ezt a területet, ahová ültetni szoktam. Paradicsomot, paprikát patiszont, sóskát, spenótot. Igyekszem a vegyszereket mellőzni,  és remélem, hogy a" biolevekkel" meg tudom majd védeni a növénykéket a rengeteg kártevőtől és kórokozótól. A képeken ezeket látjátok: "chilierdő",  tavalyi sóska, virágzik az eper a fokhagyma védelmében, kinyílt a tulipán, tavalyi sóska hó alatt, "Elefántcsont körte" paradicsompalánta.
 

Tetszik ez a kert?  Kérdezz Katalintól!

Erika és Szabolcs biokertje Tabdiban

2016. augusztus 1.

Tabdiban hoztuk létre első egybefüggő permakultúrás biokertünket, ahol a gyümölcsökön kívül burgonyát, padlizsánt, cukkinit, leveszöldségeket, paprikát, paradicsomot és uborkát termelünk.

1500 nm-en kertészkedünk saját magunk ellátására. 

Elsősorban permakultúrás módszerekkel, csalánlével és fahamuval, káliszappanos lemosóval védjük növényeinket, lelkes katicabogár-gyűjtők vagyunk.

Márta biokertje Budapesten

2016. július 12.

Az én kertem a Gellérthegy oldalában, nem csak az enyém, hanem a lakóközösségé. Viszont én gondozom nagy élvezettel.

Tetszik ez a kert?  Kérdezz Mártától!

Györgyi biokertje Surányban

2016. május 31.

Az én kiskertem Surányban, a Szentendrei-szigeten van. A homokos talajban nagyon jól érzik magukat a gyógy-és fűszernővények, az eper, a paprika és a borsó is. Idén már hetente permetezek csalánlével és a fahamus szórást is kipróbáltam, ahogy a Biokertész gyakorlaton tanultuk. Idén az eprem is nagyon finom lett, amit mulcsoztam a réten kaszált fűvel. Borsó nem sok termett, de az nagyon finom : ) 

Tetszik ez a kert? Kérdezz Györgyitől!

Jutka biokertje Szentendrén

2016. május 28.

Az én kertem az izbégi domb tetején van gyönyörű kilátással a Kőhegyre. A talaj nem éppen optimális, de hosszú évek munkájával sikerült elfogadhatóvá tenni. A kert számomra nem csak hobby, vagy szakma, hanem maga az élet. Itt megtalálom a nyugalmat és minden nap örömet okoz, amikor látom, hogy tegnap óta mekkorát nőtt a borsó, milyen csodálatos a spárgatökön reggel kinyílt négy virág és a paradicsomon megjelentek az első, aprócska zöld bogyók. Nem sikerül mindig minden, érnek kudarcok is, például, ha minden erőfeszítés ellenére elviszi a monília a barackjaimat, de mégis .... szeretem.

Tetszik ez a kert? Kérdezz Jutkától

Virág biokertje Csákváron, a Vértes lábánál

2019. május 20.

Kertecském kicsi, de sok lehetőséget kínál új ötleteket kipróbálni. Vadszőlőből font kerítés védi a cicáktól a zöldféléket amelyet ágas-bogas gallyakkal tűzdeltem. A tövénél újhagyma-gárdisták őrködnek. Hetente szórok szét borsot, kávézaccot, így nincs kaparászás, sem egyéb kellemetlen meglepetés. Szamócám cserepekben nevelkedik szalmatakarással; a burgonya zsákokban, laza tőzeges földbe rakva, majd homokos-fűvágadékos földdel feltöltögetve. Komposztom még érik, áztatott csalán leve készenlétben, ha szükség lesz rá. A termés szép, ép, és nincs finomabb a saját termesztésű friss zöldségnél, zöldfűszernél, gyümölcsnél!

Tetszik ez a kert?  Kérdezz Virágtól!

KERTLAP

 

Kertészeti Magazin&Kertészeti Tanfolyamok 

email

BIOKISKERTEM

© Dr. Garami Márta e.v. 2018. 

készült Wix.com programmal

készítette: kreativ-online-marketing.hu