Hamarosan február 3. harmadába lépünk és itt az ideje, hogy megmetsszük a levendula sövényünket. A levágott kis ágak egy részéből dugványokat is készíthetünk és a magokat is elvethetjük. Jutka mama megmutatja, hogyan.

Ha szeretnél élőben tanulni Jutka mamától, gyere el a Biokertész napra vagy a Biokertész gyakorlatra!

A sárgarépa (Daucus carota) a következő, korai vetésű zöldségféle. Szinte minden zöldségesben megtalálható, viszonylag könnyen nevelhető és nagyon értékes élelmiszerünk.

Általános leírás, történet: Az Európában őshonos vadmurok háziasított alfaja. Érdekes, hogy a répánál a narancssárga szín csak a 17. században jelent meg, előtte gyakoribb volt a lila, piros, fehér és sárga változat. Magyarországon is régi keletű, Lippay János...

A zeller (Apium graveolens) azért került a második helyre a zöldségfélék között, mert január végén, február elején itt az ideje a magvetésnek. A három fő zellerfaj (gumós, metélő és szárzeller) közül nálunk a gumós zellerből termelik a legtöbbet. Be kell hogy valljam, én sem tudtam megbarátkozni a szárzellerrel, pedig nagyon egészséges, magas a C-vitamin tartalma.  A gumós zeller jó vízhajtó, serkentőleg hat a veseműködésre, e...

A spenót (Spinacia oleracea L.) az egyik legkorábban vethető növény. Nemcsak azoknak érdemes foglalkozni vele, akik szeretik fogyasztani, zöldtrágyaként is kiváló. Lombjával takarja a talajt addig, ameddig az ide tervezett főnövényt (paprikát, paradicsomot, padlizsánt, stb.) beültetjük, a levelét levágjuk, beforgatjuk a talajba, a gyökere lazábbá, morzsalékosabbá teszik a talajt. 

A Közel-Keleten már a VIII-IX. században ismert...

Please reload

 
Növény ABC
Címkék
Szeretnél Jutka
mamától tanulni?
 

KERTLAP

 

Kertészeti Magazin&Kertészeti Tanfolyamok 

email

BIOKISKERTEM

© Dr. Garami Márta e.v. 2018. 

készült Wix.com programmal

készítette: kreativ-online-marketing.hu