top of page

Jutka mama biokertje

Ribizli turmix

Az utóbbi időben egyre több riogató cikket olvastam arról, hogy a tej nem „élet, erő, egészség”, hanem épp ellenkezőleg ártalmas a szervezet számára. Ha jól megnézzük, nincs olyan élelmiszer, amiről valaki ne írt volna egy tanulmányt, hogy miért nem szabad fogyasztani.

Hát én bizony továbbra is szeretem a tejet és az egyik kedvenc italom a belőle készült turmix. Most szüreteltem le a ribizlimet, elég sok lett belőle, így mindjárt készítettem belőle egy kis frissítőt. A maradékot pedig elteszem télire, hogy akkor is élvezhessem ezt a kellemesen savanykás italt. Mivel a mélyhűtőm kapacitása nem korlátlan, ezért úgy döntöttem, hogy megszabadulok a magoktól és csak a gyümölcshúst teszem el, így az ital is finomabb lesz, ráadásul még süteménybe is tudom használni. A ribizlit megszabadítottam a szárától és a paradicsompasszírozón kipréseltem. Mivel ennek elég nagy a lyukmérete, még egy finomabb szitán is átszűrtem és így tettem be lefagyasztani.

A turmixhoz egy főre 10 dkg ribizlit, 2,5 dl tejet, egy csapott evőkanál cukrot, és egy fél zacskó vaniliáscukrot használok. Aki diétázik, a cukor helyett nyugodtan tehet bele valamilyen édesítőszert. Néhány jégkockát is lehet beledobni, de ha tej a hűtőben volt, így is elég hideg lesz. Szervírozáskor teszek bele pár mentalevelet és néhány szem egész ribizlit.

Természetesen más gyümölcsből is elkészíthető, nekem az eper, málna, meggy és a sárgabarack ízlett a legjobban.

Ha szeretnél többet tudni a ribizliről, olvasd el a Kertlap magazin vonatkozó cikkét!

Szeretnél Jutka
mamától tanulni?
 
P1230381.JPG
Jelentkezz Biokertész programjainkra! 
Elindult a Kertlap webáruháza!
 
Címkék
Kövess minket!
  • Facebook Social Icon
bottom of page