top of page

Új vagyok

Saját zöldség, saját gyümölcs a kertedből?
 

"Szeretnék sokkal egészségesebben élni, táplálkozni, és talán jó lenne saját kertben saját zöldésget nevelni, de nem tudom, hogyan valósítsam meg, és hogy képes vagyok-e rá..."

Nem kell most eldönteni!


Ismerkedj a növényekkel, a módszerekkel, olvasd el, hogy mások hogy csinálják, gyere el egy a  következő Biokertész napra, ugorj be Jutka mama kertjébe  vagy kérj tanácsot kerti szakértőnktől Facebook csoportunkban vagy egyszerűen alkalmazd az  itt megszerzett tudásodat.

Egyet biztosan mondhatunk: ha erre az útra lépsz, beleszeretsz a biokertbe, és sosem fogod megbánni, hogy biokertészkedésre adtad a fejed!

A Biokertészkedés alapjai - néhány fontos szabály kezdőknek

  1. Vegyes növényi kultúrák: ha jól társítod a növényeket, akkor ezek védik egymást a kártevőktől és betegségektől, ezzel elősegítjük az egészséges növekedésüket. Erről itt olvashatsz bővebben >> tovább 

  2. Komposztálás: a különféle biológiai hulladékot (levelek, tojáshéj, papír stb.) folyamatosan gyűjthetsz a komposzálóban, ahol egy idő után humusszerű anyaggá alakul át, amivel a talajt tudod majd javítani.

  3. Természetes trágya: műtrágya helyett kizárólag szerves trágyát használj (tehéntrágya, lótrágya, levétrágya, fahamu, szaruliszt stb.)!

  4. Mulcsozás: növényi nyesedékkel takard a talajt, ez javítja a talaj vízmegőrző képességét, a talajéletet és kevesebbet kell kapálni is. Erről itt olvashatsz bővebben >> tovább

bottom of page